Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Zwemtrainingen & Opleidingen

Theorielessen

Voor de diploma's LifeSaver 1, LifeSaver 2 en LifeSaver 3 is naast het zwemonderdeel ook een theorie-examen vereist. Bij LifeSaver 2 en 3 is ook een EHBO-diploma nodig.
 
Om de kandidaten klaar te stomen voor het theoretische examenonderdeel verzorgen wij elk jaar een eigen cursus. Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van de Handleiding LifeSaver van Reddingsbrigade Nederland. Deze handleiding wordt bij aanvang van de cursus door ons verstrekt. Voor alle genoemde diploma's geldt: het niet behalen van het theorie-examen betekent niet opmogen voor het zwemexamen!
 
Voor het diploma LifeSaver 1 wordt het theorie-examen afgenomen aan de hand van een serie van 20 verschillende vragen. Hier moet telkens het meest juiste antwoord worden aangegeven. Er worden zowel tekst- als fotovragen gesteld. De vragen hebben betrekking op de onderwerpen in de hoofdstukken 1 tot en met 5 van de Handleiding LifeSaver. Er mogen maximaal 4 vragen fout worden beantwoord om een voldoende te kunnen behalen.
 
Het theorie-examen voor de diploma's Life Saver 2 en Life Saver 3 omvat de theorie uit de hoofdstukken 1 tot en met 7 van de Handleiding LifeSaver. De kandidaat dient de theorie met betrekking tot de handelingen die moeten worden verricht bij het redden van drenkelingen uit open water te beheersen. Dit examen wordt mondeling afgenomen.
 
Alle leden die naast hun zwemexamen ook een theorie-examen moeten doen, worden door ons bijtijds benaderd om deel te kunnen nemen aan onze theoriecursus.

Lesstof

Via deze link vind je de presentaties behorende bij de handleiding LifeSaver.


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Lente-achtige dropping (13-04)

13-04-2024: Op een mooie lente-achtige avond werden 7 teams rond Veere gedropt. Zij gingen op zoek naar de verborgen zender die aan het eind van de avond door iedereen gevonden was! Onderweg waren er volop punten te verdienen en we hadden maar liefst 2 winaars, maar de puntenaantallen lagen heel dicht op elkaar.

Lees verder »

Paaszwemmen (30-03)

30-03-2024: Op zaterdagochtend hadden vanwege Pasen een speciale zwemochtend. We deden allemaal leuke paasspelletjes en na afloop was er nog een lekkere traktatie.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.