Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Zwemtrainingen & Opleidingen

EHBO-cursus

Voor de diploma's Life Saver 2 en Life Saver 3 is naast het zwemonderdeel en het theorie-examen ook een EHBO-diploma vereist. Wij verzorgen elk jaar een eigen EHBO-cursus om aan deze eis te kunnen voldoen. Onze eigen EHBO-instructeur leid de kandidaten op voor het Diploma Eerste Hulp (voorheen eenheidsdiploma EHBO) van het Oranje Kruis. Tijdens de cursus wordt geleerd wat de EHBO'er moet doen, maar ook wat hij of zij moet laten. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden ook lotusslachtoffers ingeschakeld. Deze  lotusslachtoffers spelen na dat ze een ongeval hebben gehad. De cursisten kunnen op deze manier trainen wat te doen bij een ongeluk. Tijdens de cursus komen onder meer verschillende verwondingen aan bod. Ook leggen we de nadruk op waterhulpverlening. Zo kijken we uitgebreid naar het fenomeen onderkoeling. Natuurlijk is ook reanimatie in de cursus opgenomen. Er wordt ook geoefend met het bedienen van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Examen

De cursus wordt afgesloten met een examen. De kandidaat moet minstens 15 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van het Oranje Kruis afgenomen. Ook hier wordt geoefend met Lotusslachtoffers. Het examen omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het diploma Eerste Hulp is 2 jaar geldig en kan daarna telkens voor 2 jaar verlengd. Ook deze EHBO-herhalingslessen verzorgen wij zelf. Alle leden die voor hun zwemexamen een EHBO-diploma nodig hebben, worden door ons bijtijds benaderd om deel te kunnen nemen aan onze EHBO-cursus.


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Bingo! (25-05)

25-05-2024: Op zaterdag 25 mei speelden we bingo met termen van de reddingsbrigade. Het werden spannende ronden waarin we leuke prijzen verdeelden en samen plezier maakten.

Lees verder »

Lente-achtige dropping (13-04)

13-04-2024: Op een mooie lente-achtige avond werden 7 teams rond Veere gedropt. Zij gingen op zoek naar de verborgen zender die aan het eind van de avond door iedereen gevonden was! Onderweg waren er volop punten te verdienen en we hadden maar liefst 2 winaars, maar de puntenaantallen lagen heel dicht op elkaar.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.