Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Zwemtrainingen & Opleidingen

We geven als reddingsbrigade primair les in het zwembad op de grens van Middelburg en Vlissingen maar de oudere leden krijgen ook les buiten het zwembad. Ze krijgen EHBO-lessen, een vaaropleiding en oefenen onder meer hoe ze drenkelingen kunnen redden en vervoeren met behulp van een boot en brancard. De Van Dixhoornbrigade beschikt namelijk over een eigen rampenploeg die (geheel vrijwillig) 24/7 paraat is om ingezet te worden bij grootschalige calamiteiten op en rond het water, zoals overstromingen.

Onze rampenploeg bestaat uit leden van 21 jaar en ouder. We oefenen echter al met leden vanaf 12 jaar in de miniorenploeg (tot 16 jaar) en de juniorenploeg (16-21 jaar) voor deze rampentaak. De rampenploegleden worden ook ingezet bij bewakingen zoals die van de intocht van sinterklaas en evenementen in, op en rondom het water zoals duik-, vaar- en zwemwedstrijden.

Oudere leden kunnen ook meedoen aan de Lifeguard Beach-opleiding die wij elk jaar organiseren voor de strandwachten die ‘s zomers langs de Walcherse kust werkzaam zijn. Tijdens deze opleiding worden vaardigheden aangeleerd die specifiek van pas komen tijdens het werk in de strandbewaking.

Maak een keuze:

Zwemmend redden (reguliere trainingen in het zwembad):
Zwemmend Junior Redder, Zwemmend Redder en LifeSaver
Theorielessen t.b.v. diploma's LifeSaver 
- Exameneisen
Kledingeisen

Waterhulpverlening
Waterhulpverlening (Lifeguard)

Varend redden:
Rampenploeg (Minioren, Junioren en Senioren)

Overige opleidingen:
EHBO-opleidingen (t.b.v. diploma's LifeSaver 2 en 3)
Instructeursopleiding

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Nieuwe boot is vervanger voor ‘gedoneerde’ vlet (05-07)

05-07-2024: Onze brigade heeft een nieuwe reddingsboot. Deze vervangt de reddingsvlet die vorig jaar zomer plotsklaps werd overgedragen aan Oekraïne.

Lees verder »

Nieuwe boot maakt vloot compleet (05-07)

05-07-2024: Omroep Zeeland besteedt ook aandacht aan onze nieuwe reddingsboot. Roland gaf ook een interview voor de radio. Bekijk hier het gehele nieuwsitem.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.