Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Voorlichting & Preventie

Veiligstrand.nl

Wie op Walcheren woont, heeft aan alle kanten de zee om zich heen. Veel voorlichting over hoe je kunt zorgen voor een veilige stranddag is er echter niet. De overheid laat dat toch vooral aan het particulier initiatief over. En toevallig is het zo dat onze brigade sinds 1975 een ruime ervaring met de strandbewaking heeft opgebouwd. Op de Christelijke basischool "De Goede Polder" in Vrouwenpolder ging het project op 22 maart 2011 om 11.00 uur van start. Voor de kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van deze school een extra spektakel, omdat ook Omroep Zeeland en Maximaal TV met een filmploeg aanwezig waren.

Na deze eerste startpresentatie hebben we al diverse andere scholen bezocht om voorlichting te geven. Naast een presentatie krijgen de kinderen altijd een folder mee en worden posters uitgedeeld die op school kunnen worden opgehangen. Er zijn ook werkboekjes en puzzels gemaakt. Verder is er natuurlijk de speciale website www.veiligstrand.nl. Daar kun je onder meer vinden wat je moet doen om ons een presentatie te laten verzorgen op jouw school / de school van je kinderen.

Leer zwemmend redden!

Veilig naar het strand? Leren zwemmen en zwemmend redden bij de reddingsbrigade helpt daar bij! Lid worden? Klik hier!    


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Lente-achtige dropping (13-04)

13-04-2024: Op een mooie lente-achtige avond werden 7 teams rond Veere gedropt. Zij gingen op zoek naar de verborgen zender die aan het eind van de avond door iedereen gevonden was! Onderweg waren er volop punten te verdienen en we hadden maar liefst 2 winaars, maar de puntenaantallen lagen heel dicht op elkaar.

Lees verder »

Paaszwemmen (30-03)

30-03-2024: Op zaterdagochtend hadden vanwege Pasen een speciale zwemochtend. We deden allemaal leuke paasspelletjes en na afloop was er nog een lekkere traktatie.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.