Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Voorlichting & Preventie

Spreekbeurt over de reddingsbrigade

Onze brigade beschikt over een spreekbeurttas, waarin informatie over zwemmend redden in zit. Deze kist kun je uitstekend gebruiken voor een spreekbeurt over de reddingsbrigade. De tas bevat ook grote foto's van allerlei dingen die er te doen zijn bij de brigade, verschillnde folders voor al je klasgenootjes en wat brevetten die je kunt laten zien.

Zelf moet je er natuurlijk een mooi verhaal bij vertellen waarom je op de reddingsbrigade zit! Om het makkelijk te maken hebben we een voorbeeld presentatie op een USB-stick gezet compleet met foto's en fimpjes. Alles bij elkaar moet dat zeker zorgen voor een goed cijfer voor je spreekbeurt!

Het gebruik van de spreekbeurttas is natuurlijk gratis, maar na afloop moet je wel zorgen dat alle spullen weer netjes in de tas terug gaan, zodat de volgende ook alles voor haar of zijn spreekbeurt kan vinden. Er wordt veel gebruik van de spreekbeurttas gemaakt dus zorg dat als je hem gebruikt hebt, hij zo snel mogelijk weer terug is.

Je kunt de spreekbeurttas ophalen bij Leo Wolterman.    


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Rampenploeg houdt toezicht op 110 zwemmers (11-09)

11-09-2023: Zaterdag was onze rampenploeg aanwezig bij de tweede editie van Swim to Fight Cancer Middelburg, een zwemevenement in de Binnenhaven van Middelburg.

Lees verder »

Redders gezocht! Doe een gratis proefles! (08-09)

08-09-2023: Deze week start ons nieuwe zwemseizoen. We beginnen het seizoen goed met flink wat proefzwemmers maar... hoe meer leden, hoe gezelliger! Dus: ben jij iemand die het leuk vindt om te zwemmen maar geen zin hebt om alleen maar baantjes te trekken? Dan past de reddingsbrigade bij jou!

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.