Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Voorlichting & Preventie

Eén van de taken van de reddingsbrigade is het geven van voorlichting. Daarmee kunnen we namelijk ook verdrinkingen voorkomen: mensen die weten wat ze moeten doen in een noodsituatie, kunnen als hen echt iets overkomt beter handelen. Via deze pagina vind je tips over wat te doen wanneer een auto te water raakt, hoe je veilig het ijs op kan in de winter en hoe je in de zomermaanden veilig naar het strand kan. Rondom dat laatste onderwerp heeft onze brigade zelfs een special voorlichtingsproject opgezet: Veiligstrand.nl. Dit project is bedoeld om kinderen (en ouders) meer aandacht te laten hebben voor hun veiligheid tijdens een dagje aan het strand. Want wat zijn de gevaren van de zee? En wat betekenen eigenlijk de vlaggen van de strandwacht?

Natuurlijk moet ook een reddingsbrigade zelf altijd blijven letten op de veiligheid. Om onze zwemlessen veilig te laten verlopen is er een speciaal toezichts- en veiligheidsplan opgesteld. Op deze pagina lees je hier meer over.

Maak een keuze:
Auto te water
Spreekbeurt over de reddingsbrigade
Veilig het ijs op
Veiligstrand.nl

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Nieuwe boot is vervanger voor ‘gedoneerde’ vlet (05-07)

05-07-2024: Onze brigade heeft een nieuwe reddingsboot. Deze vervangt de reddingsvlet die vorig jaar zomer plotsklaps werd overgedragen aan Oekraïne.

Lees verder »

Nieuwe boot maakt vloot compleet (05-07)

05-07-2024: Omroep Zeeland besteedt ook aandacht aan onze nieuwe reddingsboot. Roland gaf ook een interview voor de radio. Bekijk hier het gehele nieuwsitem.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.