TC: EHBO-opleidingen


» Onze brigade organiseert de benodigde EHBO-opleidingen zelf.
 
Voor de diploma's Life Saver 2 en Life Saver 3 is naast het zwemonderdeel en het theorie-examen ook een EHBO-diploma vereist. Wij verzorgen elk jaar een eigen EHBO-cursus om aan deze eis te kunnen voldoen. Onze eigen EHBO-instructeur leid de kandidaten op voor het Diploma Eerste Hulp (voorheen eenheidsdiploma EHBO) van het Oranje Kruis.

Tijdens de cursus wordt geleerd wat de EHBO'er moet doen, maar ook wat hij of zij moet laten. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden ook lotusslachtoffers ingeschakeld. Deze  lotusslachtoffers spelen na dat ze een ongeval hebben gehad. De cursisten kunnen op deze manier trainen wat te doen bij een ongeluk.

Tijdens de cursus komen onder meer verschillende verwondingen aan bod. Ook leggen we de nadruk op waterhulpverlening. Zo kijken we uitgebreid naar het fenomeen onderkoeling. Natuurlijk is ook reanimatie in de cursus opgenomen. Er wordt ook geoefend met het bedienen van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Examen
De cursus wordt afgesloten met een examen. De kandidaat moet minstens 15 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van het Oranje Kruis afgenomen. Ook hier wordt geoefend met Lotusslachtoffers. Het examen omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het diploma Eerste Hulp is 2 jaar geldig en kan daarna telkens voor 2 jaar verlengd. Ook deze EHBO-herhalingslessen verzorgen wij zelf.

Alle leden die voor hun zwemexamen een EHBO-diploma nodig hebben, worden door ons bijtijds benaderd om deel te kunnen nemen aan onze EHBO-cursus.

                       

« Terug naar de Technische Commissie (TC)

 

 

 

Contact met de TC:
Roland de Jong

• E-mail: tc@vandixhoornbrigade.nl