Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Aanmelden proeflessen

Leuk dat je wilt ontdekken of de reddingsbrigade iets voor je is. Natuurlijk proberen we op deze site te vertellen wat we allemaal doen en hoe leuk het lid zijn van onze vereniging is, maar zelf proberen is natuurlijk veel beter. Daarom mag iedereen altijd twee keer gratis meezwemmen.
 
Wat kun je verwachten?
Afhankelijk van je leeftijd train je in eerste instantie om jezelf te redden en dus letterlijk boven water te houden in een noodsituatie. Vervolgens ga je leren hoe je een vriendje uit het water kunt halen en als je nog ouder bent leer je ook volwassenen te redden. In de tussentijd werken we aan je zwemtechniek en uithoudingsvermogen. Hierdoor raak je minder snel in paniek mocht er in het water iets misgaan. Tijdens de kennismakingslessen zullen we dus zowel echte ‘reddingsonderdelen’ uitvoeren (een drenkeling redden met een touw, werpzak of reddingsklos bijvoorbeeld) maar ook  ‘gewoon’ baantjes zwemmen, onder water zwemmen en bijvoorbeeld ringen of een reddingspop opduiken.

Na de proeflessen
Het doel van de kennismakingslessen is jou een goed beeld te geven van wat we doen. Uiteraard kunnen we alle technieken niet in 2 lessen helemaal aanleren. Mocht je na de proeflessen besluiten om lid te worden, dan gaan we daarna natuurlijk samen met jou aan de slag om te zorgen dat je alles stap voor stap uitgelegd krijgt. Het zwemseizoen sluiten we in dat geval in juni af met het behalen van een diploma van Reddingsbrigade Nederland, onze overkoepelende bond. Goed om te weten: Het zwemmen bij de Van Dixhoornbrigade kost nog geen 15 euro per maand. Ook kinderen van ouders die het financieel minder breed hebben, kunnen lid kunnen worden van onze vereniging. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland ondersteunt daarbij.

In het bad
Je kunt je bij aankomst in het zwembad melden bij één van onze instructeurs (rode reddingsbrigade-shirts) of de coördinator (geel reddingsbrigade-shirt). Hij/zij zal je dan op weg helpen en je voorzien van een folderpakketje. Meer informatie over onze club vind je alvast in de informatiefolder. Hiervan krijg je sowieso ook nog een fysiek exemplaar in het zwembad.

Aanmelden
We vinden het fijn als we vooraf weten wie er komt kijken. We horen ook graag hoe oud je bent zodat we vooraf al kunnen kijken in welke groep je het beste past. Wil je proefzwemmen? Meld je dan even aan via e-mail: tc@vandixhoornbrigade.nl of vul onderstaand formulier in. Uiteraard gaan we er vanuit dat je minimaal een A-zwemdiploma hebt.

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Havendagen weer veilig verlopen (10-06)

10-06-2024: Het was dit weekend weer tijd voor de Havendagen in Middelburg, onderdeel van de Havenfeesten. Zoals elk jaar was er weer van alles te beleven in en rond de haven.

Lees verder »

Bewaking Vlissingen Maritiem (03-06)

03-06-2024: Afgelopen drie dagen stonden in het teken van Vlissingen Maritiem, een evenement waarbij verschillende historische schepen van over de hele wereld te bewonderen zijn.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.