Voorlichting en Preventie: Veiligstrand.nl


» Het is misschien leuk om te doen, maar eigenlijk is het erg gevaarlijk!
 

Wie op Walcheren woont, heeft aan alle kanten de zee om zich heen. Veel voorlichting over hoe je kunt zorgen voor een veilige stranddag is er echter niet. De overheid laat dat toch vooral aan het particulier initiatief over. En toevallig is het zo dat onze brigade sinds 1975 een ruime ervaring met de strandbewaking heeft opgebouwd.
 

Op de Christelijke basischool "De Goede Polder" in Vrouwenpolder ging het project op 22 maart 2011 om 11.00 uur van start. Voor de kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van deze school een extra spektakel, omdat ook Omroep Zeeland en Maximaal TV met een filmploeg aanwezig waren.
 
Na deze eerste startpresentatie hebben we al diverse andere scholen bezocht om voorlichting te geven. Naast een presentatie krijgen de kinderen altijd een folder mee en worden posters uitgedeeld die op school kunnen worden opgehangen. Er zijn ook werkboekjes en puzzels gemaakt.

Verder is er natuurlijk de speciale website www.veiligstrand.nl. Daar kun je onder meer vinden wat je moet doen om ons een presentatie te laten verzorgen op jouw school / de school van je kinderen.
 
Leer zwemmend redden!
Veilig naar het strand? Leren zwemmen en zwemmend redden bij de reddingsbrigade helpt daar bij! Lid worden? Klik hier!         
         

« Terug naar Preventie en Voorlichting