Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Over de club

Privacybeleid

Middels deze pagina informeren wij u graag over het privacybeleid van de Van Dixhoornbrigade. Dit doen we op basis van de privacywet (AVG).

Algemeen

De informatie op deze pagina heeft betrekking op het bezoek aan de websites Vandixhoornbrigade.nl en Veiligstrand.nl en het lidmaatschap bij onze vereniging. Bij het gebruik van onze social mediakanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en YouTube geldt het privacybeleid van de betreffende bedrijven.

Website

Onze website wordt gehost door Provicom Multimediadiensten en zodoende kan het zijn dat buitenom brigadeleden ook technici van Provicom Multimediadiensten of haar partners toegang hebben tot eventuele ingevoerde persoonsgegevens. Artikel 13 van de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht ons om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om het verlies van persoonsgegevens of onrechtmatige verwerking tegen te gaan. Wij doen dit onder meer door persoonsgegevens alleen in een beveiligde digitale omgeving te bewerken en bewaren. Het bezoeken van onze website gebeurt bovendien via een versleutelde en beveiligde verbinding. Om het bezoek op onze website goed te kunnen meten maken wij gebruik van de technologie van Google Analytics. Op deze pagina legt Google specifiek voor Analytics uit hoe men omgaat met de privacy van de bezoeker.

Ledenadministratie

Van alle leden houden wij persoonlijke gegevens bij in het administratiepakket SportLink. Wij doen dit samen met onze overkoepelende bond Reddingsbrigade Nederland. In dit ledenadministratie-pakket verzamelen wij van elk actief lid: Achternaam + Voorletters, Roepnaam, Geboortedatum, Geboorteplaats, Adres, Postcode + Woonplaats, Telefoonnummer, Mobiel nummer, Tweede mobiele nummer, E-mailadres en IBAN-nummer. Ook leggen we de startdatum van het lidmaatschap en het geslacht vast. Tot deze gegevens hebben alleen bestuursleden toegang. Bij uitschrijving verdwijnt het lid uit onze administratie en zijn de gegevens niet langer inzichtelijk. Elk lid heeft het recht zijn/haar gegevens in te zien. Dit kan via het brigadebestuur. Verwijderen van gegevens is alleen mogelijk voor zover dit het lid zijn van de vereniging niet belemmerd. Vragen hierover kunnen gesteld worden aan het brigadebestuur.

Nieuwsbrief

Wij versturen elk jaar diverse digitale nieuwsbrieven aan personen die zich hier expliciteit voor hebben aangemeld door hun naam en e-mailadres achter te laten en hun inschrijving vervolgens bevestigd hebben. Voor het verzenden van de nieuwsbrieven gebruiken we MailChimp. De genoemde persoonsgegevens worden gebruikt om de nieuwsbrief goed en persoonlijk te kunnen verzenden. De opgegeven informatie wordt niet voor andere doeleinden gebruikt dan hierboven genoemd of voor interne marketingdoeleinden. Tot de gegevens van de aangemelde personen (naam en e-mailadres) hebben alleen bestuursleden toegang. Ingevoerde gegevens worden bewaard zolang onze vereniging gebruik blijft maken van een nieuwsbriefsysteem. Na uitschrijving uit het nieuwsbriefsysteem (mogelijk via de link onderaan elke nieuwsbrief of op verzoek bij het brigadebestuur), worden de opgegeven gegevens (naam en e-mailadres) niet automatisch gewist uit onze database. Dit om heractivatie mogelijk te maken en statistieken bij te kunnen houden. Wilt u dat gegevens volledig worden gewist, dan kan hiertoe een verzoek worden gedaan bij het brigadebestuur.

Foto's en video's

Wij laten graag zien hoe leuk onze vereniging is. We plaatsen daarom regelmatig foto’s en video’s op onze website en op social media, bijvoorbeeld van evenementen. Soms wordt ook beeldmateriaal gemaakt voor publicatie in de media. Wanneer mensen lid worden van onze club, wordt hen op het inschrijfformulier gevraagd of ze al dan niet toestemming geven. Het is altijd mogelijk om de keuze later te wijzigingen. Neem hiervoor contact op met het brigadebestuur.

Tot slot

Een uitgebreider privacybeleid volgt nog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze bestuursleden. Bekijk ook de privacyverklaring van Reddingsbrigade Nederland. Wij behouden ons het recht voor ons privacybeleid op elk gewenst moment te wijzigen. Wilt u meer informatie over ons privacybeleid? Neem dan contact met ons op via het brigadebestuur. Wilt u extern een klacht indienen? Dan kan dat bij de Autoriteit Persoonsgegevens via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

  • 1. Sporten is gezond
    • Sporten is goed voor lichaam en
      geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

  • 2. Beter leren zwemmen
    • Onze leden verbeteren wekelijks
      hun zwemtechnieken en conditie.
      Ze leren ook zichzelf en anderen
      te redden uit een noodsituatie.

  • 3. Gezelligheid
    • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

  • 4. Nuttig bezig zijn
    • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Jeugdleden maken kennis met varend redden (16-10)

16-10-2021: Onze jeugdleden hebben zaterdag 16 oktober kennisgemaakt met het werk van onze rampenploeg. Nu zwemmen ze immers alleen nog in het zwembad, maar het zou natuurlijk leuk zijn als ze later zelf ook lid worden van de rampenploeg.

Lees verder »

Goud, zilver en Dixhoorndollars! (10-10)

10-10-2021: Op zaterdag 9 oktober werd er volop in goud en zilver gehandeld. Ons clubhuis was omgetoverd tot een heuse bank waar Dixhoorndollars opgenomen konden worden. In totaal 8 kartels gingen de uitdaging aan om met 50.000 Dixhoorndollars te gaan handelen in goud en zilver!

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.