Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Over de club

Leden van verdienste en ereleden

Sinds de oprichting van onze vereniging in 1972 is verschillende leden het lidmaatschap van verdienste toegekend. Ook zijn enkele leden benoemd tot erelid. Hieronder een overzicht.

Leden van verdienste

Roland de Jong
Roland startte in 2006 als lesbegeleider op de zaterdagochtend en is sinds 2012 voorzitter van de Technische Commissie (TC) en daarmee tevens bestuurslid. Hij houdt zich vanuit die laatste functie (nog altijd) ook veel bezig met PR, persberichten, flyers, posters en de website. Roland is lid van verdienste sinds de Algemene Ledenvergadering van 1 maart 2017.

Kees de Jong
Sinds 20212. Kees was jarenlang coördinator op de zaterdagochtend en voorzitter van de Technische Commissie (TC).

Ben van 't Zelfde
Toegekend in 2009. Ben was toen al sinds 1995 non-stop penningmeester. Ben ging nog tot 2013 door. Hierna droeg hij het stokje over aan de huidige penningmeester: Hugo van de Putte.

Leo Wolterman
Leo is sinds 1984 instructeur en daarnaast sinds 1992 voorzitter. Hij is bovendien lid van de rampenploeg en werd in zowel 1993 als 1995 daadwerkelijk ingezet bij de overstromingen in Limburg. In 2004 werd hij benoemd tot lid van verdienste vanwege zijn jarenlange voorzitterschap. In maart 2017 kreeg hij vanwege al deze werkzaamheden ook een Koninklijke Onderscheiding.

Ron Schoof
Toegekend in 2002 vanwege zijn jarenlange inzet voor met name de Technische Commissie (TC). Op 15 augustus 2020 overleed Ron op 62-jarige leeftijd. Meer over alles wat Ron voor de brigade betekend heeft vind je terug in het in memoriam.

Peter Romkes
Toegekend eind jaren tachtig.

Ereleden

Chris Simons
In 2009 werd Chris benoemd tot erelid. Hij vervulde verschillende functies binnen de brigade en was ook een jaar lang voorzitter. Eerder (2002?) was hij al benoemd tot lid van verdienste. 

Kees Schoof
Kees werd in 1992 onderscheiden en was één van de oprichters van onze brigade. Op 4 juni 2020 overleed Kees op 92-jarige leeftijd. Meer over Kees' brigadewerk lees je hier.


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Sinterklaasfeest in het zwembad (04-12)

04-12-2021: Zaterdagochtend hadden we maar liefst vier Pieten op bezoek in het zwembad. De Pieten hielpen ons met leuke spelletjes. We deden Pietengym, maar dan in het water! Na afloop hadden de Pieten nog een leuke verrassing voor ons: pepernoten en een lekkere chocoladeletter.

Lees verder »

Coronamaatregelen per 28 november (update) (28-11)

28-11-2021: Sinds zondag 28 november 2021 gelden weer aanvullende coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid. Deze hebben ook invloed op onze lessen want na 17.00 uur moeten ook zwembaden gesloten zijn. Onze lessen op de vrijdagavonden komen hiermee te vervallen.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.