Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Over de club

Doneren en sponsoren

Als u niet zelf wekelijks wilt zwemmen of wilt oefenen in het redden van drenkelingen, maar wel het belang van onze reddingsbrigade ziet, kunt u ons steunen door donateur of sponsor te worden. Door uw geldelijke bijdrage helpt u ons de verdrinkingsdood te bestrijden. Als u op onze website heeft rondgekeken weet u inmiddels dat wij naast het opleiden van kinderen (en volwassenen) ook veel praktisch werk doen, zoals bewakingen en rampeninzet. Veel van de daarmee verbonden kosten worden niet gesubsidieerd. De financiering daarvan komt voort uit inzamelingen, acties, donateurs en sponsors.

Als particulier kunt u ons steunen door u aan te melden als donateur. U krijgt onze tweewekelijkse nieuwsbrief (als u daar geen prijs op stelt even vermelden) en u bent welkom bij al onze activiteiten. Donateurs betalen minimaal € 50,00 per jaar. Uiteraard kunt u ook eenmalig (of jaarlijks) een lager bedrag aan de brigade geven. Wij zijn blij met elke steun. Aanmelden als donateur? Klik hier!

Bedrijven

Een andere mogelijkheid is dat u uw bedrijf sponsor van de Van Dixhoornbrigade maakt. Dat kan als u eigenaar of bedrijfsleider bent, maar ook door als werknemer van een bedrijf uw directie te overtuigen van het grote belang van reddingsbrigades, in het bijzonder natuurlijk de Van Dixhoornbrigade, voor onze maatschappij. Sponsoring door bedrijven kan middels een jaarlijkse financiële bijdrage, dan wel door het schenken van goederen. Voor informatie en afspraken aangaande sponsoring neemt u contact op met onze voorzitter. De Van Dixhoornbrigade is het toch dubbel en dwars waard om gesteund te worden?! Meer weten? Klik hier!

Publiciteit

In 2012 werden wij in het zonnetje gezet door Specsavers Middelburg. Hier leest u er alles over. Uw steun kan ook publiciteit opleveren in de pers, zo is wel duidelijk geworden bij de Specsavers-actie: er kwamen artikelen op onder meer HVZeeland.nl, in de PZC en in De Faam. Ook in 2009 kregen wij een mooie schenking: een complete reddingsvlet! Deze werd door sponsor Heerma overhandigd tijdens Film by the Sea. Ook dit leverde aandacht van de media op. Zie Omroep Zeeland, de PZC en o.a. HVZeeland.nl.

Neem contact op!


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Bingo! (25-05)

25-05-2024: Op zaterdag 25 mei speelden we bingo met termen van de reddingsbrigade. Het werden spannende ronden waarin we leuke prijzen verdeelden en samen plezier maakten.

Lees verder »

Lente-achtige dropping (13-04)

13-04-2024: Op een mooie lente-achtige avond werden 7 teams rond Veere gedropt. Zij gingen op zoek naar de verborgen zender die aan het eind van de avond door iedereen gevonden was! Onderweg waren er volop punten te verdienen en we hadden maar liefst 2 winaars, maar de puntenaantallen lagen heel dicht op elkaar.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.