Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Over de club

Clubhuis D'Ouwe Werf

Natuurlijk beschikken wij ook over een gezellig en gebruiksvriendelijk clubhuis. Hier worden vergaderingen gehouden en cursussen gegeven, maar het wordt ook gebruikt voor vele andere dingen zoals onze jaarlijkse playbackshow en allerlei evenementen. De gezellige zithoek en een vrije wand zijn voorzien van prachtige graffitti-kunstwerken. Op vrijdagavond is ons clubhuis voor onze leden opengesteld om gezellig na te praten. Achter ons clubhuis hebben we nog een garage waar de vletten en andere materialen van onze rampeneenheid staan opgeslagen.

Contact- en adresgegevens

Je vindt clubhuis D'Ouwe Werf aan de Dokstraat 24, 4331 HL in Middelburg. Tijdens activiteiten kun je de aanwezigen bereiken via het telefoonnummer 0118-626585.

Routebeschrijving

Een korte routebeschrijving (vanaf het NS station in Middelburg):
- Direct na het passeren van de Stationsbrug rechtsaf de Loskade op.
- 2e straat links en vervolgens 2e straat rechts (Dokstraat). Het clubhuis is het laatste huis aan de rechterzijde.
- Indien u wilt parkeren dan dient u rekening te houden met het feit dat het clubhuis in een parkeer vergunningsgebied ligt.

U kunt uw auto het beste parkeren aan de Loskade (betaald parkeren, maandag tot en met zaterdag dagelijks tot 20.00 uur!) en het laatste deel gaan lopen (circa 2 tot 3 minuten). Een andere optie is het parkeren van uw auto in de parkeergrage aan de Kousteensedijk (vlakbij de rechtbank en de bibliotheek). Dit is op loofafstand van ons clubhuis en u kunt hier uw auto gemakkelijk langere tijd laten staan.


 


« Terug naar de overzichtspagina

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Lente-achtige dropping (13-04)

13-04-2024: Op een mooie lente-achtige avond werden 7 teams rond Veere gedropt. Zij gingen op zoek naar de verborgen zender die aan het eind van de avond door iedereen gevonden was! Onderweg waren er volop punten te verdienen en we hadden maar liefst 2 winaars, maar de puntenaantallen lagen heel dicht op elkaar.

Lees verder »

Paaszwemmen (30-03)

30-03-2024: Op zaterdagochtend hadden vanwege Pasen een speciale zwemochtend. We deden allemaal leuke paasspelletjes en na afloop was er nog een lekkere traktatie.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.