Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Over ons

Bij de Van Dixhoornbrigade leiden we sinds 1972 kinderen, jongeren en volwassenen op voor erkende diploma's zwemmend redden. De vereniging geeft lessen zwemmend redden aan kinderen en jongeren tussen de 6 en 21 jaar. Tijdens de lessen, die voor de jeugd op zaterdagochtend en voor de jongeren op vrijdagavond worden gehouden, is niet alleen aandacht voor het redden van drenkelingen. Ook wordt er getraind om zelf tijdens noodsituaties het hoofd letterlijk boven water te houden. Onze brigade geeft ook opleidingen op het gebied van varend redden en het verlenen van eerste hulp. In alle opleidingen staat naast het behalen van een diploma plezier hebben in het zwemmen, het zwemmend redden en het varend redden hoog in het vaandel. De Van Dixhoornbrigade is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland, de overkoepelende organisatie van alle reddingsbrigades in ons land. Hierbij zijn 147 lokale reddingsbrigades aangesloten. Samen hebben zij ruim 21.000  leden. De Van Dixhoornbrigade heeft ruim 200 leden.

Evenementen

Natuurlijk is onze brigade meer dan alleen zwemmen en diploma's halen. De Evenementen Commissie (EC) organiseert ieder jaar een flink aantal activiteiten voor onze leden. Elk jaar opnieuw is de EC druk bezig om een geweldig leuk programma in elkaar te zetten, waarin voor alle leeftijden en alle brevetten weer wat leuks te doen is. Kortom: een veelzijdige vereniging die net iets meer biedt dan alleen zwemtrainingen.

Maak kennis met onze vereniging

De club kan nog diverse leden gebruiken. Geïnteresseerden kunnen altijd eerst twee keer gratis komen meezwemmen. Daarna kan men besluiten lid te worden. Meer weten? Kijk op de pagina 'Lid worden?'.

Meer informatie:

- Bestuur
- Clubhuis
Commissies
- Contactgegevens
- Doneren en sponsoren
- Geschiedenis
- Leden van verdienste en ereleden
- Lid worden?
- Nieuwsbrief
- Privacybeleid
- Social media
- Veiligheidsplan
- Vertrouwenspersonen
- Wie is wie?

Bekijk ook even onze informatiefolder.

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Havendagen weer veilig verlopen (10-06)

10-06-2024: Het was dit weekend weer tijd voor de Havendagen in Middelburg, onderdeel van de Havenfeesten. Zoals elk jaar was er weer van alles te beleven in en rond de haven.

Lees verder »

Bewaking Vlissingen Maritiem (03-06)

03-06-2024: Afgelopen drie dagen stonden in het teken van Vlissingen Maritiem, een evenement waarbij verschillende historische schepen van over de hele wereld te bewonderen zijn.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.