Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Vossenjacht wordt nek-aan-nekrace (28-09-2019)

Click to view full size image

 

Op zaterdag 28 september was het weer zover, de jaarlijkse vossenjacht! Ditmaal geen zwarte vossen, maar 2 geheime vossen. En daarnaast 6 vossen (waarvan sommige in dou's en trio's). In 4 groepjes (Middelburg 1.11, 1.12, 1.15 en 1.16) vertrokken de kinderen het gebied in.

 

Zodra ze een vos vingen kregen ze een opdracht en daarna mochten ze via de portofoons een oproep doen voor een vraag die weer letters gaf. Met deze letters werd er uiteindelijk een woord gevonden.

 

Een ware slijtageslag volgde! De teams wisten allemaal het woord te raden en de scores waren dichtbij elkaar. Op de 3e plaats eindigde Middelburg 1.11 met 70 punten. Op de 3e plaats Middelburg 1.12 en 1.15 met 74 punten. En de winnaar werd Middelburg 1.16 met 79 punten.

 

Bij de vossen was het eveneens spannend. Op de 3e plaats kwamen de koningin en ridder, de scout, de man met badjas en de drie dieren. Maar ook één van de geheime vossen scoorde punten. Op de 2e plaats kwamen de 3 sporters. En op de 1e plaats volgde (met 1 punt meer) de Chinees.

 

Moe maar voldaan ging iedereen huiswaarts. Nagenieten? De foto's vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.