Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Tropisch en spetterend einde seizoen 2018-2019 (29-06-2019)

Het seizoen 2018-2019 eindigde met 2 evenementen in tropische temperaturen. De eerste editie van het Kanaalzwemmen op vrijdag 28 juni 2019 was een groot succes. Enthousiast werd er gezwommen vanuit de Haven onder de Spijkerbrug en dan langs de kade richting Zeeuwse Bibliotheek en terug. Daarna was het nagenieten in het Clubhuis. Was je er niet bij en wil je toch nagenieten, dat kan natuurlijk, want de foto's vind je hier.

 

Op zaterdag 29 juni was het dan weer tijd voor een echte klassieker onder de evenementen. De Jeugdstranddag. Op het strand van Dishoek bij maar liefst zonkracht 8 en temperaturen rond de 30 graden waren het vooral spelletjes in de branding. Maar ook was er voor het eerst sinds jaren weer een dusdanige golfslag dat we met z'n allen konden varen! De foto's van deze editie vind je hier.

 

Komend zwemseizoen start op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Voor leden van de vrijdagavond (2e en 3e zwemuur, dus vanaf 19.00 uur) en leden van ons kader is er een week eerder een heuse Pré Season BBQ-Party om vakantieavonturen uit te wisselen. Opgave is verplicht! En eenvoudig, even een mailtje naar ec@vandixhoornbrigade.nl. Meer informatie is te vinden in onze agenda.

 

Een hele fijne zomervakantie!

 

Click to view full size image

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.