Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Verkleed zwemmen groot succes (02-03-2019)

Vandaag mochten de zaterdagochtendleden voor het eerst sinds 2003 weer verkleed zwemmen. Waarom het zo lang geduurd heeft? Geen idee want het was een groot succes!

 

Bij binnenkomst waren er fantastische creaties te bewonderen, musketier, superman, Star Wars, piraat, prinses, zwemmer, ..., teveel om op te noemen! Iedereen liep over de mat om zijn of haar creatie te showen. Daarna was het de beurt aan diverse spelletjes, zoals spullen over de mat brengen op gekke manieren, serpentines verzamelen op de mat of balonnen-bal. Tot slot van de duikplanken met een gekke bek of sprong en lekker vrij zwemmen. Tot slot na het douchen een kleine traktatie. Een mooie start van de voorjaarsvakantie. De foto's staan in het fotoboek en we hebben ook een videoverslag!

Video:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.