Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Filmdag: Día de Muertos en E.T. (03-02-2019)

Click to view full size image

 

Op zaterdag 2 februari werd ons clubhuis wederom omgetoverd tot een heuse bioscoop. Tegen 16 uur arriveerden de eerste kinderen voor de Filmdag. Gestart werd met de Disney- en Pixar-film “Coco” waar Miguel, een twaalfjarige jongen die op het Mexicaanse platteland leeft, een familiegeheim ontdekt op Día de Muertos. Hij weet contact te leggen met zijn overleden voorouders en vindt de papa van zijn oma terug. In de pauze ging de bar open, net als in de echte bioscoop.

 

Na de film was het met dank aan alle thuis-pannenkoekenbakkers tijd voor heerlijke pannenkoeken, met stroop of met poedersuiker. Voor sommige kinderen was het tijd om naar huis te gaan, terwijl anderen bleven en sommigen aankwamen voor de tweede film.

 

De tweede film was “E.T.”, de klassieker van Steven Spielberg. E.T. vertelt het verhaal over het ruimtewezen (een Extra-Terrestrial) die op aarde strandt. Elliott raakt bevriend met dit wezen. Hij en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze het wezen proberen geheim te houden voor hun moeder en mensen van de Amerikaanse regering.

Rond 21 uur was het tijd huiswaarts te keren en werd de bioscoop door ons kader gebruikt voor de derde film.

 

Al met al een geslaagde filmdag! Tot volgend jaar in de Van Dixhoornbrigade-bioscoop, de leukste plek in het donker!

 

De foto's vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.