Nieuws: Filmdag: Día de Muertos en E.T. (03-02-2019)

 

Click to view full size image

 

Op zaterdag 2 februari werd ons clubhuis wederom omgetoverd tot een heuse bioscoop. Tegen 16 uur arriveerden de eerste kinderen voor de Filmdag. Gestart werd met de Disney- en Pixar-film “Coco” waar Miguel, een twaalfjarige jongen die op het Mexicaanse platteland leeft, een familiegeheim ontdekt op Día de Muertos. Hij weet contact te leggen met zijn overleden voorouders en vindt de papa van zijn oma terug. In de pauze ging de bar open, net als in de echte bioscoop.

 

Na de film was het met dank aan alle thuis-pannenkoekenbakkers tijd voor heerlijke pannenkoeken, met stroop of met poedersuiker. Voor sommige kinderen was het tijd om naar huis te gaan, terwijl anderen bleven en sommigen aankwamen voor de tweede film.

 

De tweede film was “E.T.”, de klassieker van Steven Spielberg. E.T. vertelt het verhaal over het ruimtewezen (een Extra-Terrestrial) die op aarde strandt. Elliott raakt bevriend met dit wezen. Hij en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze het wezen proberen geheim te houden voor hun moeder en mensen van de Amerikaanse regering.

Rond 21 uur was het tijd huiswaarts te keren en werd de bioscoop door ons kader gebruikt voor de derde film.

 

Al met al een geslaagde filmdag! Tot volgend jaar in de Van Dixhoornbrigade-bioscoop, de leukste plek in het donker!

 

De foto's vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht