Nieuws: Geslaagde dropping in de vrieskou (20-01-2019)

 


Click to view full size image

 

Op 19 januari was het eerste evenement van 2019. Om half 6 was het verzamelen in het Clubhuis en na een korte briefing over de veiligheid onderweg werden de jeugdleden verdeeld in 3 groepen, de junior redders, de zwemmend redders en de lifesavers. Geblinddoekt in auto's ging het naar de droppinglocaties. Er was een opdracht, de jeugdleden kregen een taartbodem met slagroom in een doos mee en een ongesneden appel. De kunst was er onderweg een appeltaart van te maken met gesneden appel. Ander fruit op de taart leverde bonuspunten op, terwijl terugkeren met 2 hele taarten eveneens forse bonus opleverde. Elke groep startte met 120 punten, hoe langer je er over deed de basis terug te vinden hoe meer punten dit kostte. De jeugdleden hadden portofoons bij zich en onderweg werden ze voorzien van peperkoek, thee en warme chocomel. Op de basis wachtte warme soep. We hadden gekozen voor het Bevrijdingsmuseum te Nieuwdorp als basis, de jeugdleden moesten hier de weg naar toe gaan zoeken.

 

Groep 1 - "de zwemmend redders"

Onder begeleiding van Marieke werden de zwemmend redders gedropt rond half 7  nabij een weeltje en de schaapskooi van Nisse. Zij gingen voortvarend van start en werden als eerste voorzien van versnaperingen. Door de polder trokken ze - mede door de organisatie... - richting de N62 waardoor ze een aardige omweg maakten. In totaal hadden ze 9,5 km gelopen met een omweg van 2,5 km ten opzichte van de kortste route. Ze hielden aan de finish 9 punten over, maar ze hadden geen gesneden appel op de taart, hierdoor kregen ze minpunten en eindigden ze met een score van -11 op de 3e plaats.

 

Groep 2 - "de lifesavers"

Onder begeleiding van Antonie werden de lifesavers gedropt ergens tussen de boomgaarden nabij Ovezande. Deze groep dwaalde ergens rond bij Vlissingen-Oost toen het tijd was voor de versnaperingen. Bijna lukte het de organisatie de taart van deze groep te stelen. De groep liep zo'n 8,4 km met een omweg van 1,4 km. Aan de finish hadden ze -1 punten over, ze hadden de meeste tijd nodig om bij de basis te geraken. Omdat ze wel een gesneden appel én extra fruit hadden op hun taart zorgde de bonus voor een puntentotaal van 9 en een 2e plaats.

 

Groep 3 - "de junior redders"

Onder begeleiding van Thijs en Quintin en met Robbert als ouder werden de junior redders gedropt achter gehucht De Piet in de buurt van Lewedorp. De versnapering onderweg was ook aan hen wel besteed in de vrieskou. De groepsleden hadden een ouderlijke woning in Nieuwdorp, dus ze hadden uiteindelijk volop gesneden fruit én een extra taart in de vorm van een vogeltaart. Samen met de snelste eindtijd leverde hen dit een puntentotaal op van 50 en een 1e plaats. De prijs was... een slagroomtaart.

 

De foto's vind je hier.

 

Wil je weten wat we in 2019 allemaal organiseren? Kijk maar eens in de agenda. Ons volgende evenement is op 2 februari. Dan wordt het Clubhuis een heuse bioscoop voor de filmdag!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht