Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Vijf Pieten bezoeken de zaterdagochtendles (03-12-2018)

Click to view full size image

Vorige week werd een brief bezorgd bij de onze brigade waarin de Sint aankondigde dat hij Pieten zou sturen naar de zaterdagochtendles. Bij het horen van Sinterklaasliedjes verschenen er zaterdagochtend drie Pieten in het zwembad. Na wat geharrewar kwamen er nog twee te voorschijn, eentje klom zelfs over de muur en zeilde als een acrobaat langs de paal naar beneden!

 

De groep werd in drieën gesplitst en toen begon het serieuze werk. De ene groep ging over de daken rennen, over de gladde mat in het water, waarbij er natuurlijk pakjes te versjouwen waren. Aangemoedigd door de Pieten die dat allemaal toch niet durfden.

 

De andere groep ging pakjes in de schoorstenen gooien vanaf het dak, vandaag natuurlijk de lage duikplank! De Pieten keken met bewondering toe en beklommen zelf ook maar eens de hoge duikplank, poeh, hoog zeg!

 

De derde groep ging rijden op Americo, zittend op de tubes werden ze door de baan heen en weer getrokken door de sterkste instructrices die de brigade heeft. Dat vonden de Pieten maar wat gek, ze mogen nooit rijden op Americo en ze wisten niet dat hij een zeepaard was.

 

Afscheid met een vrolijke Pietendans. De Pieten zagen kans de schoenen nog te vullen en gaven bij de uitging nog echte Duikpietendiploma's mee. Fijne Pakjesavond!

 

De foto's vind je hier.

Bekijk hieronder de video:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.