Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade actief bij zonnige Sinterklaasintocht (18-11-2018)

Click to view full size image

 

Op zaterdag 17 november bracht de pakjesboot Sinterklaas weer naar Middelburg bij een heerlijk najaarszonnetje met een koude noordoostenwind. Samen met zijn Pieten zette Sinterklaas om 13.30 uur voet aan wal bij De Punt. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann waarna de feestelijke intocht door Middelburg verder ging naar de Markt.

De intocht van Sinterklaas werd weer door ons bewaakt. De verschillende rampenploegen op het water en op de wal hielden de veiligheid nauwlettend in het oog. Naast het bewaken rond De Punt en de haven wordt ook het eerste deel van de intochtroute tot aan de Dam bewaakt vanwege het water naast de Dwarskaai en Dam.

 

Uiteraard werd het een feestelijke intocht. Omdat er zoveel jonge kinderen staan rondom het water is onze inzet onmisbaar bij dit evenement. Gelukkig hoefde de brigade niet in te grijpen. En nu maar hopen dat de Pieten op zaterdag 1 december onze brigade met een bezoek vereren!

 

Foto's vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.