Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Kartel- en handelsspel, omzet van 1.000.000! (11-11-2018)

 

We schrijven de 16e eeuw. Rond 18 uur verzamelden de kartels Middelburg 1-12, Middelburg 1-13 en Middelburg 1-14 zich in het Handelshuis (clubhuis) in Middelburg. De kartels zijn groepen handelaren die vanavond wereldwijd gaan handelen in goud en zilver. In het Handelshuis kregen ze allemaal een startbedrag van 300.000 Dixhoorndollars.

 

De kartels wandelden eerst naar de Loskade. Hier lagen de schepen uit Afrika met aan boord bergen zilver. Hier kon dan ook worden ingekocht. De kartels vertrokken een voor een naar de Dokhaven waar ze per kartel werden ingescheept en door het donker voeren naar de Zuid-Amerikaanse jungle. Daar konden goud en zilver worden ingekocht. Maar... de kartels konden hier ook beroofd worden door Piraten. Deze hadden het vooral gemunt op goud, maar ook zilver en Dixhoorndollars waren niet veilig...

 

Nadat de kartels via de woeste baren terug waren ging de handel in het Middeleeuwse Middelburg door in de duistere stegen rond de Kuiperspoort. Hier werden de kartels het slachtoffer van woeste struikrovers! Ook voor hen was goud veruit het aantrekkelijkst. Ieder kartel dat ze te pakken kregen werd beroofd.

 

Net na half 8 was er bij de Punt een korte pauze waar de tussenstand werd bekeken.

Middelburg 1-12: 35 goudstukken, 33 zilverstukken

Middelburg 1-13: 41 goudstukken, 16 zilverstukken

Middelburg 1-14: 30 goudstukken, 48 zilverstukken

 

Nu werd het spel omgedraaid en moesten goud en zilver in kleine hoeveelheden bij handelaren worden omgezet in Dixhoorndollars. Opnieuw speelde de struikrovers een hoofdrol in het donkere Middelburg. In het Handelshuis werd de balans opgemaakt.

Middelburg 1-12: 515.000 Dixhoorndollars en een omzet van 964.000

Middelburg 1-13: 542.000 Dixhoorndollars en een omzet van maar liefst 1.000.000

Middelburg 1-14: 549.000 Dixhoorndollars en een omzet van 893.000

 

Het was superspannend, mede dankzij de vaartocht van de CBR!

 

Foto's vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.