Nieuws: Vossenjacht: Nazomeren met een dwerg (12-10-2018)

 

Click to view full size image

 

Het weer was fantastisch tijdens de vossenjacht en de 8 vossen (sommigen als duo) waren rond 14 uur in Middelburg te spotten. In totaal 6 groepjes gingen op zoek naar de vossen en naar het codewoord. Het werd een echte wedstrijd waarbij de quizmaster de vragen nauwelijks kon bolwerken. De portofoons stonden roodgloeiend. Eén van de groepen wist zelfs een handtekening te bemachtigen van iemand van Handhaving van de Gemeente Middelburg…

 

Ook was één van de groepen supersnel met het vinden van het woord. De zaterdaggroepen presteerden opmerkelijk beter dan de vrijdaggroepen. Zij gingen dan ook aan de haal met de ereplaatsen. Toch lagen de scores wel erg dicht bij elkaar. De winnaar 73 punten, maar de nummers 2 (71 punten), 3 (70 punten), 4 (69 punten) en 5 (67 punten) lagen er dichtbij. De zwarte vos speelde hierin uiteindelijk een hoofdrol. Eén team wist het codewoord niet te ontcijferen en kwam daarmee als laatste met slechts 35 punten uit de bus. Maar dat kon de pret niet drukken!

 

De vossen haalden de meeste rare streken uit. We zagen ze in één fontein, leurend met “giftige” appels, teams omkopend met snoep, dansend met linten, balletjes in bekertjes gooiend of hun eigen auto wassen. De teams mochten ook hun vossen top 3 kenbaar maken. Hier werd het echt een nek aan nek race, de jury voelde zich bijna bezwaard bij de prijsuitreiking. De “surfers” en de “glazendragers” werden direct gevolgd door het “jaren ’80 koppel”. Met maar 1 punt achterstand waren daar Sneeuwwitje en de dwerg die zich zelf in een stadwandeling met gids wisten te verbergen. Er eindigden vier vossen(duo’s) als winnaars, nog nooit vertoond. Dat waren de “autowasser”, de “cowboy”, “women in black” en “de roze mevrouw met hondje”. In het clubhuis mocht met gejuich de ultieme beslissing vallen en het werd dan toch de “cowboy” samen met “de roze mevrouw”.

 

Volgend jaar weer nieuwe kansen! De foto’s zie je hier.    

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht