Nieuws: Filmdag met superhelden en bordspel (22-01-2018)

 Op zaterdag 20 januari werd ons clubhuis wederom omgetoverd tot een heuse bioscoop. Tegen 16 uur arriveerden de eerste kinderen voor de Filmdag. Gestart werd met de Disney- en Pixar-film “The Incredibles” waar de superhelden in het verdomhoekje terecht komen, maar het gezin van de superheld – dat uiteraard bestaat uit louter helden – uiteindelijk de slechterik overmeesterd. In de pauze ging de bar open, net als in de echte bioscoop.

 

Na de film was het met dank aan alle thuis-pannenkoekenbakkers tijd voor heerlijke pannenkoeken, met stroop, met poedersuiker, met bruine basterdsuiker of gewoon lekker naturel. Voor sommige kinderen was het tijd om naar huis te gaan, terwijl anderen bleven en sommigen aankwamen voor de tweede film.

 

De tweede film was “Jumanji”, niet die nu in de bioscoop draait, maar de film met het bordspel uit 1995. Even waren er wat technische probleempjes waardoor de film 20 minuten later startte dan gepland, een meevaller voor de enkele laatkomers. In 15 worpen weten Alan, Sarah, Judy en Peter in de film het bordspel uit te spelen.

De zaken die uit het spel verschenen, zoals vleermuizen, een leeuw, apen, muggen, moesonregen met krokodillen zorgden voor gespannen kopjes en lachsalvo’s vanuit de rijen. Rond 21 uur was het tijd huiswaarts te keren en werd de bioscoop door ons kader gebruikt voor de derde film.

 

Al met al een geslaagde filmdag! Tot volgend jaar in de Van Dixhoornbrigade-bioscoop, de leukste plek in het donker!

De foto's staan in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht