Nieuws: Vijf Pieten op bezoek op zaterdagochtend (03-12-2017)

 

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

Bij het horen van Sinterklaasliedjes verschenen er zaterdagochtend maar liefst vijf Pieten in het zwembad. Zij kwamen kijken hoe goed de kinderen van de Van Dixhoornbrigade konden zwemmen en of ze ook goede Duikpieten zouden zijn. Ze keken hun ogen uit, zoveel kinderen, instructeurs en papa’s en mama’s!

 

De kinderen vormden een zittende ketting op een lange mat in het water en gaven elkaar pakjes door. Het werd een dolle boel, maar uiteindelijk kwamen de pakjes natuurlijk goed terecht. Nadat de groep in tweeën was gesplitst begon het serieuze werk. De ene groep ging over de daken rennen, over de gladde mat in het water, waarbij er natuurlijk pakjes te versjouwen waren. Aangemoedigd door de Pieten die dat allemaal toch niet durfden. Dapper zijn ze, de kinderen van de Van Dixhoornbrigade!

 

De andere groep ging pakjes in de schoorstenen gooien vanaf de daken, zo was de lage duikplank een gewoon dak en de hoge duikplank een dak voor echte durfals. Ook hier vonden de Pieten het maar wat knap van alle kinderen. Na de groepswissel was het tijd om afscheid te nemen van de Pieten, ze moesten nog schoenen vullen en cadeautjes en diploma’s voor de kinderen ophalen.

 

Nog even vrij zwemmen. Bij de uitgang stonden de Pieten om afscheid te nemen en met allerlei lekkers en een heus Duikpietendiploma gingen de kinderen huiswaarts.

 

De Pieten vonden het superleuk om een kijkje te nemen bij de zaterdagochtend, ze komen vast volgend jaar weer kijken! Fijne Pakjesavond. Wie weet zie je de Pieten dan aan de slag op de daken.

De foto's staan in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht