Nieuws: Smokkeltocht wederom een succes (27-11-2017)

 

Klik op de foto om originele grootte te bekijken


Nadat alle deelnemers verzameld waren ging het per fiets naar de Erasmuswijk waar een gebied geschikt was gemaakt voor de Smokkeltocht 2017. Nadat de bank (Amber en Roy) de deelnemers hadden voorzien het legale zilver en het illegale goud kon het smokkelen beginnen! Handelaren Leo en Quintin die afwisselend handelden in goud en zilver of in beiden baanden zich onopvallend een weg door het gebied, daarbij op de portofoon cryptisch omschrijvend waar ze zich bevonden.

De bank liep open en bloot rond zodat de groepen hun handel konden verzilveren en nieuwe goud- en/of zilverstukken konden inslaan. Was er dan niemand die deze illegale praktijken een halt kon toeroepen? Politieagente Inge deed wat ze kon om de smokkelaars te betrappen en wist aardig wat boetes uit te delen. Ook een inwoner van de Erasmuswijk raakte in lichte paniek bij het horen van “Stop politie!”. In het gebied lagen 5 kluizen verborgen die bij de bank voor Van Dixhoorndollares konden worden ingewisseld. Via portofoons kregen de teams hints over de locaties van deze kluizen.

 

Terug in het Clubhuis volgde de prijsuitreiking. Ondanks het feit dat ze voortvluchtig waren en boetes hadden openstaan wist het team Thijs-Jarno-Kjelt-Timothy-Martijn 1 kluis te bemachtigen en eindigden ze met 155.000 Van Dixhoorndollares op de 4e plek. Het damesteam wist ook 1 kluis te bemachtigen en handelde volop onder bezielende leiding van Niels, zo wisten Niels-Vera-Annelore-Svetlana de 3e plek te bemachtigen met 206.000 Van Dixhoorndollars.

Al smokkelend en agent berovend kwam de ploeg Wouter-Bryan-Demi-Björn op de 2e plek terecht met 468.000 Van Dixhoorndollars waarbij ze maar liefst 2 kluizen wisten te vinden. Maar de winnaars en Smokkelaars 2017 werden Antonie-Aaron-Thorsten-Naut-Art met maar liefst 591.000 Van Dixhoorndollars en het vinden van 1 kluis. Ze wisten een ongelooflijke hoeveelheid goud te smokkelen zonder dat de politie er weet van had. In totaal werd er voor maar liefst 1.420.000 Van Dixhoorndollars verhandeld in de wijk.

 

Terwijl iedereen weer veilig thuis was zocht de Middelburgse politie tevergeefs in de Erasmuswijk naar de smokkelaarsbendes.


Foto's staan in het fotoboek!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht