Nieuws: Watersportdag 2017 (20-06-2017)

 

Afgelopen zaterdag 16 juni stond voor onze brigade de eerste grote bewaking van dit seizoen op het programma, namelijk de Watersportdag 2017 in de Middelburgse haven. In opdracht van Watersportvereniging de Arne verzorgden wij de bewaking op het water en de EHBO op de kant.

 

Vorig jaar was de deelname aan deze dag al een succes, dus stemden we graag opnieuw in toen we werden gevraagd. Alleen werd er pas later duidelijk dat de inhoud van deze dag voor ons net even anders zou gaan worden. De organisatie besloot het evenemententerrein namelijk twee keer zo groot te maken en de activiteiten op en rond het water nog meer uit te breiden. Omdat er in de vergunning die voor het evenement werd afgegeven minimaal 12 EHBO’ers werden gevraagd, betekende dat voor de CBR flink wat werven onder de leden.

 

De dag zelf is vlekkeloos verlopen. Iedereen kende zijn plek en er werd goed gecommuniceerd met alle partijen. Gedurende de dag zijn er verschillende kleine EHBO-gevallen afgehandeld en hebben we twee serieuze inzetten gehad waar een ambulance bij is gevraagd. Op het water waren we continu met 2 boten aanwezig en hebben we verschillende hand- en spandiensten verricht.


Aan het einde van de dag kregen we alleen maar complimenten van de organisatie over onze professionele inzet. Uiteindelijk zijn er 18 personen actief geweest! De CBR heeft de redders ook uitvoerig bedankt en geprezen voor hun inzet op deze dag.

In het fotoboek vind je nog wat sfeerfoto’s! 

 

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht