Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade deed mee aan landelijke oefening (22-04-2017)

Twee Zeeuwse reddingsbrigades, waaronder ook onze brigade, hebben zaterdag meegedaan aan een grote rampenoefening in de buurt van Den Bosch.
 

Volgens het scenario was het al een aantal dagen slecht weer, steeg het waterpeil in de Maas en begonnen de polders rondom Fort Crèvecoeur vol te lopen met water. Door het stijgende water ontstond paniek en, zo kregen de redders door, waren er mogelijk ook gewonden in het gebied.

Omdat het weer steeds verder dreigde te verslechteren werd besloten tot evacuatie. De Nationale Reddingsvloot van de reddingsbrigade werd gevraagd om bijstand te verlenen. De redders moesten ter plekke de aanwezige mensen evacueren, eerste hulp verlenen aan slachtoffers en iedereen vervoeren naar een opvanglocatie.

Vanuit Zeeland werden de brigades van Goes en Middelburg ingezet. Zij vormden samen met vier brigades uit de regio Midden- en West-Brabant één compagnie. Aan de oefening deden nog twee compagnies mee. Goed voor bijna twintig varende eenheden.

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.