Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade genomineerd voor Lange Jan Award (23-03-2017)

De laatste 9 genomineerden voor de Lange Jan Awards, de Middelburgse vrijwilligersprijzen,  zijn bekend. En onze brigade is één van de kanshebbers!

De Lange Jan Awards zijn bedoeld om vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Middelburg te bedanken en in het zonnetje te zetten. Een deskundige jury heeft in 3 categorieën 3 genomineerden uitgekozen. Zij maken kans op een Lange Jan Award en een geldprijs van 250 of 500 euro. In totaal zijn er 245 nominaties (waarvan 108 unieke nominaties) uitgebracht.
 

Het publiek kan op de laatste 9 genomineerden stemmen van 15 t/m 28 mei via de website http://langejanawards.welzijnmiddelburg.nl. De 3 winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers op 1 juni.

Tijdens de waarderingsavond staan niet alleen de laatste 9 genomineerden en de 3 winnaars in de spotlights. Juist alle genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hebben een uitnodiging ontvangen voor deze avond. Zij krijgen een compleet verzorgde avond uit aangeboden, met een mooi (entertainment)programma om hen te bedanken voor hun inzet.
 

De Lange Jan Awards is een project van de gemeente Middelburg in samenwerking met Stichting Welzijn Middelburg.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.