Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Maarten vd Weijden feliciteert brigade (video) (04-03-2017)

Maarten van der Weijden begon al op jonge leeftijd met zwemmen. In 2001 leek aan zijn carrière een einde te komen toen bij hem de diagnose kanker werd gesteld. Maarten wist echter te herstellen, pakte het zwemmen weer op en behaalde tot ieders verbazing in 2008 goud tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Hij deed dat bij het onderdeel open water zwemmen op de 10 kilometer.
 

Maarten zet zich nu in voor KWF Kankerbestrijding en was onlangs aanwezig toen het project 'Vlissingen aan en in het water' van start ging. Hij motiveerde daar de deelnemers en de instructeurs. Maarten toonde daar veel belangstelling voor onze vereniging en het feit dat wij volledig draaien op vrijwilligers. Als verrassing sprak Maarten daarom onderstaande felicitatie in.

Bekijk de video via YouTube.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.