Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Roland de Jong lid van verdienste (03-03-2017)Tijdens de Algemene Ledenvergadering van woensdag is ons bestuurslid Roland de Jong het lidmaatschap van verdienste toegekend. Een blijk van waardering voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de vereniging. Roland is sinds 2006 lesbegeleider op de zaterdagochtend en 2012 voorzitter van de Technische Commissie (TC) en daarmee tevens bestuurslid. Hij houdt zich vanuit die laatste functie ook veel bezig met PR, persberichten, flyers, posters en natuurlijk de website.

 

Het gebeurt overigens niet vaak dat binnen onze vereniging onderscheidingen worden uitgedeeld. De meest recente onderscheiding vond in 2012 plaats. Toen kreeg Kees de Jong het lidmaatschap van verdienste toegekend vanwege zijn rol als coördinator op de zaterdagochtend en zijn voorzitterschap van de Technische Commissie (TC).
 

In 2009 werd Ben van 't Zelfde het lidmaatschap van verdienste toegekend. Hij was toen al sinds 1995 non-stop penningmeester. Ben ging overigens nog tot 2013 door. Hierna droeg hij het stokje over aan de huidige penningmeester: Hugo van de Putte.

 

Chris Simons werd in 2009 benoemd tot erelid. Hij vervulde verschillende functies binnen de brigade en was ook een jaar lang voorzitter. Eerder was al hij al benoemd tot lid van verdienste (2002?). Kees Schoof is het enige andere erelid dat onze vereniging kent. Hij werd in 1992 onderscheiden en is één van de oprichters van onze brigade. Ondanks dat hij reeds 89 jaar oud is heeft hij nog steeds een ereplaats op onze ledenlijst.

Leo Wolterman kreeg in 2004 het lidmaatschap van verdienste toegekend. Hij was toen al jarenlang voorzitter en is dat (gelukkig) nog steeds. Anderen die het lidmaatschap van verdienste werden toegekend zijn Ron Schoof (2002?) en Peter Romkes (eind jaren tachtig).

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.