Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Deelname Vlissingen aan en in het water (06-01-2017)

De Van Dixhoornbrigade is één van de partners van het project ‘Vlissingen aan en in het water’.

 

In het project werkt Bewegingsplein Westduin nauw samen met onze brigade, DZK, basisscholen uit Vlissingen en de gemeente Vlissingen.

 

In Vlissingen heeft 10% van de jeugd uit groep 8 geen zwemdiploma. Eén van de doelen van het project is dit percentage naar beneden te krijgen. Kinderen zonder diploma worden in de gelegenheid gesteld om via Bewegingsplein Westduin hun diploma te behalen.

 

Tweede doel van het project is om de kinderen kennis te laten maken met de zwemsport. Na een grote instuif onder schooltijd gaan de kinderen zes weken zwemmen bij DZK en vervolgens zes weken bij de brigade. Kinderen kunnen zo dus op een eenvoudige en speelse kennismaken met de zwemverenigingen.

 

Kortom, samen met deze partners dragen we bij aan een gezonde leefstijl en stimuleren we sport en bewegen en de veiligheid.

 

Start van het projec is op vrijdag 27 januari. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden zal hiervoor het startsein geven. 

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.