Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade naar NK (21-09-2013)

Heel lang gelden was het vanzelfsprekend: onze brigade deed mee aan de wedstrijden Eerste Hulp aan Drenkeleingen (EHaD). Soms zelfs heel succesvol maar vooral ook met heel veel plezier.

 

Eén keer waren we zelf gastheer van het NK maar dat was nog toen Middelburg een eigen zwembad had.

 

Sinds het begin van dit seizoen wordt EHaD iedere twee weken serieus getraind. En waarom dan niet een keer kijken wat je kan bereiken tijdens een wedstrijd?

 

Nu gaan we het dus weer een keer proberen! Op 26 oktober reist een ploeg van onze brigade naar Staphorst om  mee te doen aan het Nederlandse Kampioenschap.

 

We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Zie ook:
- EHAD tijdens het derde uur (15-09-2013)

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.