Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade van het jaar 2005 (21-05-2006)

De Middelburgse reddingsbrigade is verkozen tot ‘brigade van het jaar 2005’. De voorzitter van de brigade kreeg een oorkonde en een bijbehorende trofee zaterdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Reddingsbrigades Nederland, de overkoepelende organisatie van reddingsbrigades in ons land.

De verkiezing voor reddingsbrigade van het jaar vindt plaats nadat door collega brigades uit het hele land inzendingen worden gedaan. De eigen brigade mag echter niet zichzelf opgeven. Wil een reddingsbrigade kans maken op de prijs, dan moet een collega brigade de inzending doen.

Het is niet de eerste keer dat de Middelburgse redders werden ingezonden voor brigade van het jaar. In 1994 werd men ook genomineerd. Toen ging de prijs echter aan de Middelburgers voorbij. Dit jaar waren de Middelburgers de gelukkigen, tot grote blijdschap van de leden van de vereniging.

De Middelburgse brigade heeft de prijs ontvangen omdat zij zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het oprichten van een juniorrampenploeg. Daarmee is de rampenploeg van de Van Dixhoornbrigade nieuw leven ingeblazen. Door het organiseren van drie grote oefeningen werd ook de pers gehaald. De extra publiciteit werd ook als positief punt aangemerkt door de jury van de verkiezing. De laatste keer dat er daadwerkelijk gebruik werd gemaakt van de rampenploeg was bij de overstroming in Limburg in 1995.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.