Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Specsavers verrast reddingsbrigade (29-09-2012)


» De waardecheque wordt officieel overhandigd op de Markt.

Opticien Specsavers Middelburg heeft zaterdag in Middelburg de Van Dixhoornbrigade verrast met een grote gift.

Tussen april en juli 2011 konden lokale goede doelen, liefdadigheidsinstellingen en verenigingen zich aanmelden voor de goede doelenactie van de Stichting Specsavers Steunt, editie 2011. Via internet kon op de goede doelen worden gestemd. Bij de Middelburgse winkel kreeg de Stichting Dierenvrienden Schouwen-Duiveland de meeste stemmen. De Middelburgse reddingsbrigade eindigde als tweede.

Klanten van de opticien mochten vervolgens na aankoop van een bril een muntje doneren aan één van de twee meest gekozen doelen belandden. In de winkel werden de meeste muntjes ingeleverd voor de Middelburgse Van Dixhoornbrigade. Zaterdag werd de officiële eindstand van de actie bekend gemaakt op de Markt in Middelburg. De reddingsbrigade kan dankzij de actie de clubkas aanvullen met € 1.593. Voorzitter Leo Wolterman van de brigade was verrast door de hoge opbrengst van de actie.

Promotiedag
De Middelburgse reddingsbrigade stond zaterdag op de Markt om zichzelf te promoten. Ook werd voorlichting gegeven over reddingswerk op het water in zijn algemeenheid. De club is dringend op zoek naar nieuwe leden. Iedereen van 6 jaar en ouder die van zwemmen houdt, zich als een vis in het water voelt en graag wil leren hoe zij zichzelf en anderen kunnen redden zijn dan ook van harte welkom om eens te komen kijken. Op deze pagina is meer informatie te vinden.

De eerste foto's van de promotiedag staan hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.