Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Nieuwe boot is vervanger voor ‘gedoneerde’ vlet (05-07-2024)

Onze brigade heeft een nieuwe reddingsboot. Deze vervangt de reddingsvlet die vorig jaar zomer plotsklaps werd overgedragen aan Oekraïne. In juni 2023 deed het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij Reddingsbrigade Nederland, de overkoepelende bond van alle reddingsbrigades in Nederland, het verzoek om vaartuigen te leveren vanwege overstromingen in de regio Cherson. De Van Dixhoornbrigade was één van de 22 brigades die één van hun boten afstond.

Het vervangen van de vlet stond niet op de planning binnen de brigade. De vergoeding die werd ontvangen voor de vlet en het plotselinge vertrek boden echter ook de mogelijkheid om te onderzoeken of de wensen met betrekking tot het type vaartuig inmiddels niet waren veranderd. Uiteindelijk kwam daar uit voort dat de brigade wilde overstappen op een zogeheten rigid inflatable boat (RIB). Er werd gekozen voor een model dat door de overkoepelende bond speciaal is ontworpen voor reddingswerk: de RNR-430.

De nieuwe boot zal worden ingezet bij de vele evenementenbewakingen die de brigade verzorgt. Deze (na)zomer zijn dat onder meer diverse zeezwemtochten, Swim to Fight Cancer, de Kanaalrace en de Abeelenrace. Uiteraard zal de boot ook gebruikt worden om de vaardigheden van de rampenploegleden op peil te houden. Vrijwilligers van de brigade zijn immers 24/7beschikbaar om ingezet te worden bij grootschalige calamiteiten op en rond het water, zoals overstromingen. Voor deze taak beschikt onze vereniging over een zogenoemde Tinn Silver 550. Dit vaartuig maakt onderdeel uit van de Nationale Reddingsvloot.

Bekijk de foto's in het fotoboek

Bekijk de video:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.