Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Naar het strand en de zomer (29-06-2024)

Het seizoen 2023-2024 werd ook dit jaar weer afgesloten met onze Jeugdstranddag. Dit jaar door omstandigheden niet in Dishoek, maar op het Nollestrand van Vlissingen. Direct na de examens van de zaterdag ging het richting het strand. Het weer was ons gunstig gezind! Na spelletjes, graven, pootjebaden was het tijd voor de lunch. Na de lunch speelden we samen een spel aan de rand van de zee. Daarna zagen we een redding van de Strandwacht, een 'drenkeling' werd gered met een waterscooter. Ook mochten we op rescueboards van de Strandwacht peddelen. Na een ijsje was het seizoen dan echt ten einde... 

In onze nieuwsberichten kun je nog eens terugblikken op het seizoen en in de agenda kun je alvast vooruitblikken op het nieuwe seizoen, onze evenementen staan er alweer in!

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus start het seizoen 2024-2025, de concept-indeling vind je hier.

Heb je leuke foto's van onze Jeugdstranddag? Mail ze ons, dan zetten we ze in ons album. Foto's vind je hier.

Geniet van de zomervakantie en graag tot eind augustus!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.