Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Bewaking Vlissingen Maritiem (03-06-2024)

Afgelopen drie dagen stonden in het teken van Vlissingen Maritiem, een evenement waarbij verschillende historische schepen van over de hele wereld te bewonderen zijn. Op de zaterdagavond was er ook nog een varend defilé door de haven van Vlissingen, waarbij versierde bootjes probeerden kans te maken op de hoofdprijs.

Onze lifeguards hielden deze dagen toezicht op de vele bezoekers op de kant, maar ook aan boord van deze schepen kon er gekeken worden. Ondanks het soms natte weer was het weer een geweldig weekend! Na deze lange dagen is er voor onze lifeguards maar kort de tijd om uit te rusten, volgend weekend zijn ze namelijk weer aanwezig tijdens de Havendagen in Middelburg. Hierbij is er weer van alles te doen, dus kom zeker even langs, tot dan!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.