Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Jumbo sponsort Van Dixhoornbrigade (14-05-2024)

Afgelopen week hebben wij van Jumbo Magistraat Middelburg €300,- mogen ontvangen met de actie "samen voor een betere buurt". Dankzij deze donatie kunnen we nieuw materiaal aanschaffen wat nodig is om evenementen op of langs het water in en rond Middelburg te beveiligen. Samen voor een waterveilig Middelburg!

Wij zijn nog op zoek naar andere personen, bedrijven en organisaties die ons financieel willen steunen. Onze brigade staat namelijk voor de uitdaging een aantal noodzakelijke vervangingen te doen (o.a. een nieuwe boot en nieuwe overlevingspakken). Daarom is elke bijdrage, klein of groot, van harte welkom. Wil je, of ken je iemand of een organisatie die ons financieel zou willen helpen? Met het sponsoren van een portofoon of een reddingsboot of iets ertussenin? Alle info vind je op https://www.vandixhoornbrigade.nl/steun/

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.