Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Lente-achtige dropping (13-04-2024)

Op zaterdag 13 april vond onder mooie weersomstandigheden onze avonddropping plaats. De teams Middelburg 1-12 tot en met Middelburg 1-18 werden in een cirkel rond Veere gedropt waarbij ze op zoek moesten gaan naar een verborgen zender. Onderweg waren er punten te verdienen door foto's te maken met dieren (echt of niet), typische Zeeuwse dingen en plaatsnaamborden. Ook werden via de portofoons vragen gesteld aan de teams waarmee punten konden worden verdiend. Daarnaast was er een kleine bevoorrading en verrassing bij de zender. Deze was geplaatst nabij Sluis Veere aan het Kanaal door Walcheren. 

De winnaars gingen eeuwige roem tegemoet, want de groepsfoto komt te hangen in ons van binnen nieuw ingerichte Clubhuis waar momenteel hard aan gewerkt wordt. En we hadden 2 winnende teams, zowel Middelburg 1-17 die vanaf het zuidwesten Veere naderden als Middelburg 1-13 (onze jongste deelnemers) waren vrijwel tegelijk bij de zender. Ook qua fotopunten en beantwoording van de vragen was er weinig verschil en onderaan de streep hadden ze evenveel punten. De volgende teams waren ook gelijk geëindigd, dicht op de winnaars (Middelburg 1-12 en Middelburg 1-15). Daarna volgden Middelburg 1-16 en Middelburg 1-14. Een deel van onze rampenploeg die meededen als Middelburg 1-18 en op verzoek ver weg gedropt werden sloten de rij. Toen iedereen al naar huis was kwam voor hen de finish in zicht.

Nagenieten kun je in ons fotoboek, een videoverslag vind je hieronder:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.