Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Chinezen en quizzen (16-03-2024)

Op zaterdag 16 maart was het weer tijd voor onze kaderdag. Elk jaar organiseren we een leuke activiteit voor de vrijwilligers van onze brigade die zich met hart en ziel inzetten. Het kader bestaat uit de (hulp)instructeurs, rampenploegleden, bestuursleden, vertrouwenspersonen en commissieleden. Dit jaar begonnen we met een Chinees buffet gevolgd door een vakkundig gepresenteerde quiz van Desmond. In 10 ronden moesten 5 teams zich een weg banen door talrijke categorieën en vragen. Maar... elke ronde wisselde de teamsamenstelling en elk individu nam zijn eigen winstpunten mee. Aan het eind van de avond won de meest efficiënte deelnemer, 2 maal op het juiste moment op de knop gedrukt en vrijwel constant in een winnend team gezeten! Daarna was het tijd voor een drankje. Enkele foto's van de kaderdag vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.