Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Pannenkoeken en films! (27-01-2024)

Op zaterdag 27 januari was het zover, onze jaarlijkse Filmdag. Het Clubhuis was door de Evenementencommissie (EC) omgetoverd tot een heuse bioscoop. En het werd druk tijdens de 1e film, bijna 40 kinderen keken mee naar de film 'Elemental' in een wereld met de elementen water, vuur, lucht en aarde. Naast lekkere popcorn was het na de film tijd voor de traditionele pannenkoeken die waren gebakken door een aantal papa's, mama's en EC-leden. Dat was smullen geblazen! Veel te snel kwam er een eind aan de 1e film. 

Ruim 20 kinderen keken daarna naar film 2 onder het genot van popcorn en chips. Nu was het de beurt aan 'De Lorax en het verdwenen bos' over de stad Thneedville, een stad volledig opgebouwd uit plastic en metaal. Zelfs de bloemen en het gras zijn nep. Niemand komt buiten de stad, maar de 12-jarige Ted doet dit wel en zorgt uiteindelijk voor echte bomen en natuur. En ook nu kwam de film alweer veel te snel tot een eind. 

Tot slot was het de beurt aan het kader van onze brigade voor de kaderfilm 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. En zo kwam een einde aan de gezellige en druk bezochte Filmdag. Tot volgend jaar in onze Van Dixhoornbioscoop, de leukste plek in het donker!

De Evenementencommissie heeft tal van leuke activiteiten voor de leden, kijk maar eens in de agenda.

Foto's van de Filmdag vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.