Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Oefendag rampenploeg wordt ijsoefening (24-01-2024)

Kou en wind trotserend was onze (junior-)rampenploeg afgelopen zaterdag op het Veerse Meer te vinden, een oefendag was de reden van de aanwezigheid van de twee reddingsboten op het water.

In de ochtend werd er geoefend met varen in ondiep water, om dit tot een succes te maken is een goede samenwerking onderling essentieel. De schipper moet namelijk op aanwijzen van een opstapper, die het water constant peilt, een inschatting maken van de diepte en of hierdoor de motor niet aan de grond loopt. In de praktijk is dit ook een onderdeel wat terugkomt bij een eventuele inzet in een overstroomd gebied, een onbekende ondergrond betekent namelijk ook de kans op veel obstakels onderwater.

's Middags werd nog een spontane ijsoefening uitgevoerd in de Piet achter Kanoa. De onverwachte winterse omstandigheden maakte het zelfs mogelijk om het ijs op te gaan, uiteraard wel met de nodige veiligheidsmaatregelen. Hierdoor kon ook nog worden ondervonden dat uit een wak komen helemaal nog niet zo eenvoudig is, gelukkig schoten de leden elkaar te hulp indien nodig.

Daarmee was het weer een veelzijdige en vooral leerzame oefendag!

Foto's van de oefendag vind je in het fotoboek, een videoverslag vind je hieronder:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.