Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Volop handel in goud, zilver en Dixhoorndollars! (13-01-2024)

Nadat het kartel- en handelsspel op 4 november 2023 niet door kon gaan vanwege slecht weer, was het vanavond wel raak. Op zaterdag 13 januari handelden 5 kartels in een gebied rond de havens en de Kuiperspoort volop in goud, zilver en Dixhoorndollars. Doel was zoveel mogelijk dollars op de bank te krijgen aan het eind van het spel. Goud, zilver en de Dixhoorndollars waren te verkrijgen bij de bank in ons Clubhuis, maar ook onderweg bij het smokkelaarsduo en het louche café. Deze laatsten doken steeds op andere plekken in het gebied op, net als de boevenparen en het Meesterbrein. De boeven en het beruchte Meesterbrein stalen vanalles. De kartels stonden met elkaar, de veerboot en de handelsplekken in contact met portofoons. Om niet al te veel te hoeven lopen konden de kartels ook gebruik maken van de veerboot. In het louche café kon er gehandeld worden, maar natuurlijk ook een drankje genuttigd worden. Na ruim 2 uur handelen was iedereen terug in het Clubhuis en bleek kartel 2 het slimste gehandeld te hebben. Zij verdienden maar liefst 1.160.000 Dixhoorndollars! Ook kartel 5 (780.000) en 3 (650.000) wisten veel te verhandelen. De kartels 4 (434.000) en 1 (229.000) sloten de rij. 

Terug in het Clubhuis was er lekker warme chocomel met een speculaas. Een verdiende beloning na al dat handelen. Foto's van het Kartel- en handelsspel vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.