Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Rampenploeg op eerste dag van het jaar alweer actief (08-01-2024)

Op 1 januari om 14.00 was het dan zover, het nieuwe jaar werd traditioneel ingeluid door honderden mensen tijdens de nieuwjaarsduik in Zoutelande en Vlissingen. Onze (junior-)rampenploeg stond die dag ook alweer vroeg op om dit nieuwe jaar ook veilig in te kunnen luiden, met 18 man werden de nieuwjaarsduiken in Vlissingen en Zoutelande beveiligd.

Deze nieuwjaarsduiken zijn, naast dat het een spectaculair begin van het nieuwe jaar is, niet geheel zonder risico. Het koude zeewater in combinatie met lage buitentemperaturen en wind zijn namelijk de omstandigheden waarin onderkoeling snel kan voorkomen. Daarom wordt aangeraden om voorafgaand aan de duik zo kort mogelijk in de kou te staan en nadat er is gedoken heel snel weer op te warmen.

Ondanks de stevige wind tijdens de afgelopen nieuwjaarsduik en koude zeetemperatuur zijn er gelukkig geen grote incidenten geweest. Daarmee kunnen we dus op naar een heel mooi, waterrijk en vooral gezond 2024 waarin de rampenploeg ook altijd weer klaar zal staan om te ondersteunen op en rond het water waar nodig!

Foto's van de bewaking vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.