Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Op naar 2024! (22-12-2023)

'Niets is cooler dan Kerstmis...' klonk het op vrijdag 22 december uit de boxen tijdens ons traditionele Eindejaarszwemmen. Voor het 2e jaar op rij in het recreatiebad. Stroomversnelling, glijbaan, bubbelbad, peuter- en kleuterbad. Voor ieder wat wils. Veel leden van de vrijdag en de zaterdag namen met hun aanhang spetterend afscheid van 2023. Tegen 20.00 uur klonk 'Bohemian Rhapsody' en dat gaf het einde aan van het gezellige druk bezochte Eindejaarszwemmen. Het fluitsignaal klonk en de lichten gingen aan. Daarna was het 'Driving home for Christmas', maar niet voor de fanatiekelingen. Die gingen nog door in het Clubhuis voor de Eindejaarsborrel. Er waren maar liefst 3 Kahoots te spelen, eentje over Kerstmis, eentje over algemene kennis en uiteraard eentje met een terugblik op 2023 rondom onze brigade. Hoe kon het ook anders, onze voorzitter wist die strijd eenvoudig te winnen... Het bleef nog lang gezellig.

Het kalenderjaar 2023 was een mooi jaar voor onze vereniging. We verwelkomden nieuwe leden, hadden een recordaantal diploma's, tal van mooie evenementen en bewakingen en hadden het vooral gezellig met elkaar. Op 1 januari staan we weer paraat bij de Nieuwjaarsduik in Zoutelande. En op 12 en 13 januari starten de lessen weer. Ook op 13 januari is ons eerste evenement, het Kartel- en Handelsspel. Maar eerst wensen we iedereen Vrolijk Kerstfeest en een gezellig, gezond en gelukkig 2024 vol zwemplezier! Tot volgend jaar!

Foto's van het Eindejaarszwemmen en de Eindejaarsborrel vind je hier

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.