Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Meevaar- en oefendag Rampenploeg (18-12-2023)

Op zaterdag 9 december was het weer tijd voor de meevaardag, minioren konden die dag kennismaken met de rampenploeg. Tijdens een rondvaart op de Tinn Silver kregen ze een inkijkje in het varend redden. Reddingen werden uitgevoerd en soms werd zelfs even het roer overgenomen, het was dus weer een geslaagde editie!

Foto's van de Meevaardag vind je in het fotoboek.

Een week later was het weer de beurt aan de (junior-)rampenploeg, zaterdag 16 december werd er namelijk een oefendag georganiseerd. 's Ochtends werd er geoefend met manouevreren in de Haven van Middelburg, 's middags werd het ruime water van het Veerse Meer opgezocht om daar verder te oefenen. Al deze oefeningen werden gedaan met onze Tinn Silver en de RIB van Stichting Strandexploitatie Veere (die we deze winter mogen lenen). Tijdens deze dag is er weer veel geleerd door onze (junior-)rampenploegleden, dus zeker een geslaagde dag!

Foto's van de Oefendag vind je in het fotoboek.

Ook in het komende nieuwe jaar staat onze (junior-)rampenploeg weer paraat om te ondersteunen op en rond het water waar nodig. Deze toppers zijn namelijk zelfs op 1 januari alweer van de partij, ze zorgen dan voor de veiligheid van alle deelnemers bij de Nieuwjaarsduik op het strand van Zoutelande. Kom jij ook het nieuwe jaar met onze (junior-)rampenploeg inluiden op het strand van Zoutelande (thv Strandpalviljoen de Strandzot) op 1 januari om 14.00? Meer informatie vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.