Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Regenachtige maar geslaagde bewaking Intocht Sinterklaas (20-11-2023)

"Zou de goede Sint wel komen, nu hij 't weer zo lelijk vindt". Dat was afgelopen zaterdag de grote vraag tijdens de regenachtige Intocht van Sinterklaas in Middelburg. Maar dat was niet het enige, de Stoomboot had namelijk ook nog eens problemen. Maar gelukkig kwam hij dan na lang wachten toch Middelburg binnen gevaren, onder het gezang van vele kinderen langs de kant, verscholen onder capuchon's en paraplu's.

Uiteraard was onze brigade deze dag ook weer van de partij, met 30 jonge en oudere leden werd er vanaf de steigers en bruggen rond de haven van Middelburg toezicht gehouden op de vele toeschouwers. Ook op het water waren we aanwezig met onze Tinn Silver en een RIB van de Stichting Strandexploitatie Veere. Aan het einde van de dag kon onder het genot van warme chocolademelk met slagroom met een goed gevoel teruggekeken worden op deze editie, die geheel zonder problemen is verlopen.

Voorafgaand aan de Intocht is onze (junior-)rampenploeg nog door weer en wind het water op gegaan om te oefenen, er werd geoefend met het evacueren van personen vanaf de wal van het kanaal. Dit was echter erg lastig door het schuine talud, gelukkig is onze Tinn Silver hiervoor gemaakt en kon zo makkelijk iedereen aan boord worden gebracht. Tegelijkertijd werd in het clubhuis geoefend met communicatie via de portofoon. Met het doorgeven van een tekening werd geoefend om een beeld te vormen uit verkregen informatie, dit bleek soms nog best lastig te zijn.

Nadat afgelopen zomer onze vlet naar Oekraïne is gegaan om daar te helpen in het overstroomde gebied Cherson, hebben we op dit moment nog maar één eigen vaartuig. Om komende winter toch te kunnen oefenen en de afgelopen Sinterklaasintocht te kunnen bewaken mogen we gebruikmaken van een RIB (Snelle rubberboot) van de Stichting Strandexploitatie Veere. Wij zijn uiteraard heel erg blij met deze geweldige samenwerking, hierdoor kan onze rampenploeg gewoon door blijven oefenen!!

Foto's van de bewaking en oefening vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.