Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Op jacht! (30-09-2023)

Het Meesterbrein gevangen in de Tower of London. Middelburg leek veilig, maar dat was buiten de rechterhand van het Meesterbrein gerekend! Gelukkig waren onze leden bereid om de jacht in te zetten op de rechterhand tijdens deze eerste editie van Jachtseizoen. Gelukkig was er een radar waarop de rechterhand af en toe verscheen en kon onze man in het Clubhuis de gegevens doorseinen aan de teams. Gewapend met landkaart en portofoon trokken de teams rond. Onderweg moest er ook een codewoord gevonden worden! Letters hingen op onverwachte plaatsen of konden verdiend worden bij rechercheurs onderweg. 

Al tijdens de eerste ronde gingen de teams fanatiek op weg. Maar als de rechterhand een foto maakte van je team kostte je dit punten. Voorzichtigheid en sluipkunsten waren hard nodig. En behendigheid tijdens de spellen. Uiteindelijk vonden de meeste teams de letters en de rechterhand en enkelen wisten het codewoord SUPERDIEF te ontcijferen. Middelburg 1-14 won met 1 punt verschil tijdens deze spannende eerste ronde...

Terwijl de nacht viel over Middelburg was het de beurt aan de speurders in ronde 2. Zij formeerden nieuwe teams die ook fanatiek aan de slag gingen. Een deel van de speurders had al meegedaan aan ronde 1 en deze veteranen waren dan ook vlot in staat om de rechterhand te gaan vangen. Ook nu een codewoord, maar een pittige, TOWER OF LONDON. En weer trok Middelburg 1-14 aan het langste eind, maar nu met andere speurneuzen.

Er gaan geruchten dat het Meesterbrein is ontsnapt en grootse plannen smeed. Ook een datum wordt genoemd waarop zij haar meesterplan wilt uitvoeren en zo enorm veel Dixhoorndollars wilt verdienen. Dat is zaterdag 4 november, reserveer deze vast in je agenda voor het spannende Kartel- en handelsspel waarbij onze boot uiteraard weer dienst doet als veerboot!

Foto's van het Jachtseizoen vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.