Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Bewakingsseizoen rampenploeg afgesloten met roeiwedstrijd (25-09-2023)

Voor de 21e keer vond afgelopen zaterdag de Abeelenrace plaats, een roeiwedstrijd van de Keersluis in Vlissingen tot aan de Schroebrug in Middelburg. Onze rampenploegleden waren weer present om in te kunnen grijpen waar nodig.

Aan de wedstrijden deden 36 skiffs mee, met daarin één tot acht roeiers die een afstand van 2,5 tot 5 km aflegden. Dit alles werd, zoals elk jaar, georganiseerd door roeivereniging de Honte. Zulke evenementen zijn niet zonder risico's, vorig jaar nog sloegen meerdere roeiers om en moest onze rampenploeg in actie komen. Dit jaar bleef het echter rustig en kon iedereen terugkijken op een geslaagde dag.

Nu de Abeelenrace is geweest loopt het bewakingsseizoen van de rampenloeg weer ten einde, maar dat betekent niet dat ze stilzitten. Er gaat namelijk weer volop geoefend worden om huidige maar ook nieuwe rampenploegleden op te leiden. Zo staat er binnenkort ook een regionale oefening op de planning met alle Zeeuwse Reddingsbrigades, om de samenwerking tussen de verschillende brigades te versterken en kennis uit te wisselen.

Foto's van de bewaking vind je in het fotoboek, een videoverslag vind je hieronder:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.